Vejce s kraby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 30 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 285.4 mg
- Draslík 288.5 mg
- Vláknina 3811 mg
- Vitamín A 3811 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krabí konzervy vyjmeme klepeta a dáme je stranou pro pozdější použití. Ostatní maso zbavíme tuhých částí a nakrájíme přes vlákno.
-
2
Hlávkový salát rozebereme na listy, ovšem srdíčka necháme vcelku. Pár listů salátu použijem jako podklad a poklademe jimi mísu. Zbylé listy rozkrájíme na proužky a smícháme je s krabím masem a majonézou.
-
3
Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme a na oblé straně skrojíme bílek, aby nám půlky vajec dobře stály.
-
4
Na listy salátu dáme salát z krabů, který rozdobíme klepety a mezi ně naskládáme půlky vajec, které potřeme majonézou.
-
5
Na střed mísy dáme srdíčko ze salátu, posypeme nasekanou petrželovou natí a vše ozdobíme měsíčky citrónu.