Závin s tvarohem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 500 g Tvaroh měkký
- 250 g Tvaroh měkký
- 0.33333 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 172.7 mg
- Draslík 90.4 mg
- Vláknina 639.3 mg
- Vitamín A 639.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvarohové těsto na pečivo [32967]:
-
2
Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme, necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.
-
3
Z těsta vyválíme tenké placky, jednu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, naplníme tvarohovou náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Upečený závin necháme mírně vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
-
5
Tvarohovou náplň připravíme utřením měkkého tvarohu s rozšlehanými vejci, pudinkem, nastrouhanou citronovou kůrou, cukrem a hrozinkami.