Jablkový koláč s čokoládovou polevou
Suroviny
- 750 g Jablka
- 250 g Tuk ztužený
- 50 g Tuk ztužený
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Čokoláda na vaření
- 125 ml Voda pitná
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 60 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 299 mg
- Vláknina 8493 mg
- Vitamín A 8493 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě.
-
2
Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou.
-
3
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.