Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 250 g Tuk ztužený
  • 50 g Tuk ztužený
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 125 ml Voda pitná
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 8493 mg
  • Vitamín A 8493 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou.

  • 3

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu