Miletínské medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 1398.3 mg
- Vláknina 20166.5 mg
- Vitamín A 20166.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.
-
2
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.
-
3
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.
-
4
Podáváme s přílohami podle chuti.