Panna cotta s espressem a třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 g Třešně
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 3 plátek Želatina
  • 0.125 l Káva Espresso
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Likér anýzový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 182.4 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1677.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.

  • 2

    Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice.

  • 3

    Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout.

  • 4

    Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu