Panna cotta s espressem a třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 34 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 182.4 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1677.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.
-
2
Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice.
-
3
Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout.
-
4
Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme.