Krůtí guláš s brokolicí
Suroviny
- 400 g Brokolice
- 600 g Krůtí prsa
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Máslo arašídové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 984.2 mg
- Vláknina 8954.8 mg
- Vitamín A 8954.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 3-5 minut. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
-
3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme ve výpeku v pánvi a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, vývar a arašídové máslo.
-
4
Krůtí maso, brokolici a rajčata vložíme do omáčky, pokrm upravíme na talíře a posypeme praženými arašídy.