Míchaná zelenina s bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Karotka baby
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 1570.6 mg
  • Vláknina 26083.9 mg
  • Vitamín A 26083.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 154 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na růžičky rozebraný květák a očištěnou mrkev povaříme ve vývaru asi 8 minut, a vyjmeme. Do vývaru vložíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, povaříme 2 minuty, a vyjmeme.

  • 2

    V kastrůlku na másle osmahneme mouku, přilijeme mléko a zeleninový vývar. Omáčku krátce povaříme a vmícháme žloutek rozšlehaný v troše vody. Dál nevaříme, podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

  • 3

    Vařenou zeleninu spolu s nakrájenou pažitkou vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme opečené plátky anglické slaniny a nasucho opražená slunečnicová semínka.

Komentáře k receptu