Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 199.4 mg
  • Draslík 271.7 mg
  • Vláknina 12057.8 mg
  • Vitamín A 12057.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 250.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.

  • 2

    Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.

  • 4

    Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu