Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Jablka
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 35 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 199.4 mg
- Draslík 271.7 mg
- Vláknina 12057.8 mg
- Vitamín A 12057.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
-
2
Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.
-
3
V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.
-
4
Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.