Ďábelská roštěná
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Žampiony čerstvé
- 250 g Lečo sterilované
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Olivy bez pecky
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 dl Olej olivový extra panenský
- 2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 82 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 254.6 mg
- Draslík 1335.4 mg
- Vláknina 1823.8 mg
- Vitamín A 1823.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcované maso rozdělíme na 2 díly. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na jeden díl naskládáme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, uvařená a na kostky nakrájená vajíčka, nadrobno nasekané žampióny, na kolečka česnek, nakrájené olivy, na proužky papriku, na kolečka feferonky. Nakonec přidáme lečo bez šťávy. Druhým dílem masa vše přeložíme. Stáhneme nitě, necháme v chladu odležet 2 hodiny.
-
2
Potom roštěnky obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě dusíme asi 60 minut.