Ďábelská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Lečo sterilované
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Olivy bez pecky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 254.6 mg
  • Draslík 1335.4 mg
  • Vláknina 1823.8 mg
  • Vitamín A 1823.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcované maso rozdělíme na 2 díly. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na jeden díl naskládáme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, uvařená a na kostky nakrájená vajíčka, nadrobno nasekané žampióny, na kolečka česnek, nakrájené olivy, na proužky papriku, na kolečka feferonky. Nakonec přidáme lečo bez šťávy. Druhým dílem masa vše přeložíme. Stáhneme nitě, necháme v chladu odležet 2 hodiny.

  • 2

    Potom roštěnky obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě dusíme asi 60 minut.

Komentáře k receptu