Fettucine s čerstvou rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 380 g Těstoviny Fettuccine
  • 5 g Oregano sušené
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 40 g Olivy zelené
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 274.8 mg
  • Vláknina 10896 mg
  • Vitamín A 10896 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata, olivy a kapary nakrájíme na kousky, smícháme s ostatními surovinami kromě těstovin. Hotovou omáčku zakryjeme, dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Do horkých těstovin zamícháme studenou omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu