Polévka se šťouchanými brambory a chlebem - skleněnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.6 mg
  • Draslík 379.7 mg
  • Vláknina 4558.3 mg
  • Vitamín A 4558.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou petrželku a pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Dva krajíce chleba nakrájíme na kostky a v pánvi na rozpáleném oleji ho osmažíme dozlatova, rozdělíme ho do talířů.

  • 2

    Očištěné a omyté brambory pokrájíme na tenké plátky, dáme je do hrnce s 1 litrem vody, přidáme sůl, polévkové koření Maggi a pomalu je vaříme doměkka asi 15-20 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, opatrně brambory rozšťoucháme v polévce, přidáme máslo a 2 dl smetany s rozšlehaným žloutkem. Smetanu se žloutkem důkladně v polévce rozmícháme, ale nevaříme. Dochutíme pepřem, případně solí.

  • 3

    Pak přidáme petrželku s pažitkou, polévku nalijeme do talířů s usmaženým chlebem a podáváme.

Komentáře k receptu