Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Pažitka
- 35 g Rajčata sušená sterilovaná
- 15 g Hořčice
- 380 g Tagliatelle
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 15 ml Citronová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 29 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 293.7 mg
- Vláknina 2135 mg
- Vitamín A 2135 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.
-
2
Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.
-
3
Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.