Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 35 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 15 g Hořčice
  • 380 g Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 293.7 mg
  • Vláknina 2135 mg
  • Vitamín A 2135 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.

  • 2

    Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.

  • 3

    Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.

Komentáře k receptu