Kuře s novými pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory rané
  • 350 g Mrkev kořen
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 6 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 892.5 mg
  • Vláknina 10738.4 mg
  • Vitamín A 10738.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse rozehřejeme olej, přidáme kuřecí prsíčka, smažíme po obou stranách 8 minut, poté vyndáme a dáme stranou.

  • 2

    Do zapékací mísy vložíme pokrájené jarní cibulky, mrkve, zelené fazolky, smažíme 4 minuty. Přidáme zpět kuřecí maso, přilijeme vývar, přidáme bylinky a brambory. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut, dokud brambory nezměknou.

  • 3

    Smícháme v misce solamyl se studenou vodou. Přidáme do zapékací mísy a mícháme, dokud se nerozpustí a omáčka nezhoustne.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu