Kuře s novými pečenými bramborami
Suroviny
- 350 g Brambory rané
- 350 g Mrkev kořen
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 4 ks Kuřecí prsa
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 6 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 213 g
- Sodík 766 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 892.5 mg
- Vláknina 10738.4 mg
- Vitamín A 10738.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V zapékací míse rozehřejeme olej, přidáme kuřecí prsíčka, smažíme po obou stranách 8 minut, poté vyndáme a dáme stranou.
-
2
Do zapékací mísy vložíme pokrájené jarní cibulky, mrkve, zelené fazolky, smažíme 4 minuty. Přidáme zpět kuřecí maso, přilijeme vývar, přidáme bylinky a brambory. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut, dokud brambory nezměknou.
-
3
Smícháme v misce solamyl se studenou vodou. Přidáme do zapékací mísy a mícháme, dokud se nerozpustí a omáčka nezhoustne.
-
4
Ihned podáváme.