Pohanková pražená polévka
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 6.98 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 20 g Sádlo škvařené
- 40 g Pohanka
- 50 g Petržel kořen
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 39 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 380 mg
- Vláknina 4601.8 mg
- Vitamín A 4601.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
-
3
Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
-
4
1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.