Těstoviny s chřestovou nádivkou
Suroviny
- 50 g Cibule
- 150 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 25 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 g Chřest sterilovaný
- 40 g Strouhanka
- 20 g Bazalka
- 250 g Těstoviny Conchiglie
- 30 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 100 ml Víno bílé
- 2500 ml Voda pitná
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2744 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 129.3 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 6087.5 mg
- Vitamín A 6087.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Chřest očistíme a nakrájíme na nudličky, kuřecí maso na malé kousky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme.
-
4
Všechno nasypeme do misky, přidáme žloutek, strouhanku, sůl a pepř. Promícháme a touto směsí plníme těstoviny, ty pak vyskládáme do vymazaného pekáčku, víno smícháme se smetanou a těstoviny podlijeme.
-
5
Posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.