Mandlová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 7481.8 mg
  • Vitamín A 7481.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme a podusíme ji společně s mletými mandlemi na rozpáleném másle. Přilijeme vývar a bílé víno a vaříme do mírného zhoustnutí.

  • 2

    Poté přimícháme kari, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke květáku a kedlubnám.

Komentáře k receptu