Mandlová omáčka
Suroviny
- 100 g Mandle
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín římský
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 436.2 mg
- Vláknina 7481.8 mg
- Vitamín A 7481.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nasekáme a podusíme ji společně s mletými mandlemi na rozpáleném másle. Přilijeme vývar a bílé víno a vaříme do mírného zhoustnutí.
-
2
Poté přimícháme kari, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a citronovou šťávou.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke květáku a kedlubnám.