Kuře s bobovou černou omáčkou
Suroviny
- 425 g Kuřecí prsa
- 75 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 1.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 649.3 mg
- Vláknina 4163.5 mg
- Vitamín A 4163.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájíme kuřecí maso a dáme do mísy, přidáme špetku soli, solamyl a zalijeme maso vodou. Necháme 30 minut stát.
-
2
Rozehřejeme v pánvi část oleje a smažíme kuřecí maso dozlatova. Maso dáme na teplý talíř a pánev vyčistíme. Dolijeme do ní zbývající olej a rozpálíme, přidáme česnek, zelenou a červenou papriku nakrájenou na proužky, černou bobovou omáčku, cibuli, nakrájené žampiony, chilli a nasekané jarní cibulky. Smažíme a přidáme kuřecí maso.
-
3
Dále přidáváme cukr, vývar, sójovou omáčku, rýžové víno a malinko solamylu, podusíme a podáváme teplé.