Kuře s bobovou černou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Kuřecí prsa
  • 75 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
  • 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 649.3 mg
  • Vláknina 4163.5 mg
  • Vitamín A 4163.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme kuřecí maso a dáme do mísy, přidáme špetku soli, solamyl a zalijeme maso vodou. Necháme 30 minut stát.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi část oleje a smažíme kuřecí maso dozlatova. Maso dáme na teplý talíř a pánev vyčistíme. Dolijeme do ní zbývající olej a rozpálíme, přidáme česnek, zelenou a červenou papriku nakrájenou na proužky, černou bobovou omáčku, cibuli, nakrájené žampiony, chilli a nasekané jarní cibulky. Smažíme a přidáme kuřecí maso.

  • 3

    Dále přidáváme cukr, vývar, sójovou omáčku, rýžové víno a malinko solamylu, podusíme a podáváme teplé.

Komentáře k receptu