Marcipánky s bílkovou polevou
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 2 g Hřebíček
- 200 g Cukr moučkový
- 140 g Cukr moučkový
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 2 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 333.1 mg
- Vitamín A 333.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.
-
2
Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
-
3
Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.
-
4
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.
-
5
Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.