Marcipánky s bílkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 92 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 2 g Hřebíček
  • 200 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 333.1 mg
  • Vitamín A 333.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.

  • 2

    Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.

  • 4

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.

  • 5

    Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.

Komentáře k receptu