Lasagne s kuřecím masem a sýrem
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 125 g Sýr Čedar
- 120 g Sýr Čedar
- 120 g Omáčka rajčatová
- 350 g Lasagne
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Protlak rajčatový
- 600 ml Mléko plnotučné
- 120 ml Vývar drůbeží
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Mleté kuřecí maso
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1562 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 80 g
- Sodík 2470 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 321.6 mg
- Draslík 1664.3 mg
- Vláknina 9365 mg
- Vitamín A 9365 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 951.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát krátce spaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Plátky těsta uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Slaninu nakrájenou na malé kostičky smažíme s olejem, kuřecím masem a česnekem asi 5 minut dozlatova, přidáme rajčata, rajčatový protlak, omáčku a vývar. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu, směs pod pokličkou povaříme asi 10 minut, až mírně zhoustne. Osolíme a opepříme.
-
3
Sýrová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Znovu zahříváme za stálého míchání asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr.
-
4
Velkou zapékací mísu vytřeme máslem nebo olejem, na dno upravíme třetinu kuřecí směsi. Na ni položíme 4 plátky těsta na lasagne,
-
5
polijeme třetinou sýrové omáčky, přidáme další vrstvu kuřecí směsi, nasekaný špenát, plátky těsta, vrstvu sýrové omáčky, zbytek kuřecí směsi, plátků těsta a sýrové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi 50 minut dozlatova.