Rigatoni s houbami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 25 g Sýr Parmezán
- 30 g Houby sušené
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 30 ml Olej olivový
- 175 ml Voda pitná
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Majoránka čerstvá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 17 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 11.8 mg
- Draslík 727.3 mg
- Vláknina 9395.8 mg
- Vitamín A 9395.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta přes misku a vymačkáme z nich všechnu přebytečnou tekutinu. Houby i vodu, ve které se namáčely, dáme stranou.
-
2
V hluboké pánvi zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme šalotky nakrájené na drobné kousky, bylinky a utřený česnek 5 minut. Často mícháme, až se máslo rozehřeje. Osolíme a opepříme.
-
3
Přimícháme pokrájená rajčata a vodu, ve které se máčely houby. Uvedeme do varu, přikryjeme pánev poklicí, snížíme teplotu a dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
-
4
Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme, trochu vody si ponecháme. Přeložíme je do mísy a přelijeme omáčkou. Vmícháme nastrouhaný parmezán. Chceme-li řidší omáčku, rozředíme ji trochou vody z těstovin. Ihned podáváme.