Makarony s kuličkami Stroganov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 150 g Smetana zakysaná 14%
  • 60 ml Víno bílé
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 987 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 1252.1 mg
  • Vláknina 11209.5 mg
  • Vitamín A 11209.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

  • 2

    Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.

  • 3

    Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.

  • 4

    Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu