Penne s artyčoky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Artyčoky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 25 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 400 g Těstoviny penne
  • 70 ml Víno bílé
  • 2500 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2720 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 308.4 mg
  • Vláknina 13492.5 mg
  • Vitamín A 13492.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu