Krémová polévka s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 104 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 834 mg
- Vláknina 11042.2 mg
- Vitamín A 11042.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
-
2
Omytý kerblík drobně pokrájíme.
-
3
Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.