Lasagne s houbami lesními
Suroviny
- 80 g Játra kuřecí
- 75 g Sýr Parmezán
- 225 g Houby čerstvé
- 285 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 115 g Šunka parmská
- 300 g Mleté kuřecí maso
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 14 plátek Lasagne
- 1.5 dl Víno Marsala
- 8.5 dl Omáčka bešamelová
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1285 kcal
- Sacharidy 138 g
- Tuky 56 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 685.3 mg
- Vláknina 5810.8 mg
- Vitamín A 5810.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut.
-
2
Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé.
-
4
Podáváme horké.