Lasagne s houbami lesními

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Játra kuřecí
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 225 g Houby čerstvé
  • 285 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 115 g Šunka parmská
  • 300 g Mleté kuřecí maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 14 plátek Lasagne
  • 1.5 dl Víno Marsala
  • 8.5 dl Omáčka bešamelová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1285 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 685.3 mg
  • Vláknina 5810.8 mg
  • Vitamín A 5810.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut.

  • 2

    Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu