Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 160 g Kuskus
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 50 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 186.7 mg
- Draslík 982.2 mg
- Vláknina 11648.5 mg
- Vitamín A 11648.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.
-
2
Kuřecí řízečky obalíme v mouce, vajíčku a kuskusové směsi. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.
-
3
Zálivku umícháme z olivového oleje, citrónové šťávy, prolisovaného česneku, soli a pepře.
-
4
Řízečky rozdělíme na fazolky, lístky mangoldu nebo špenátu a pokapeme zálivkou.