Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 388.8 mg
- Vláknina 8619.9 mg
- Vitamín A 8619.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vypracujeme těsto z mouky, vajec, oleje a soli. Vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Mezitím omyjeme brambory a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k bramborám. Mátu opláchneme a lístky nasekáme najemno. Smícháme s ricottou, ochutíme solí a pepřem, přidáme k bramborám.
-
3
Těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenké pláty. Na polovinu poklademe v 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Zakryjeme zbylým těstem, stiskneme a rádýlkem vykrájíme ravioli. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 3-4 minuty na skus. Poté slijeme, necháme okapat.
-
4
Máslo rozpustíme, necháme mírně zhnědnout. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.