Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Ricotta
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 388.8 mg
  • Vláknina 8619.9 mg
  • Vitamín A 8619.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve vypracujeme těsto z mouky, vajec, oleje a soli. Vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Mezitím omyjeme brambory a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k bramborám. Mátu opláchneme a lístky nasekáme najemno. Smícháme s ricottou, ochutíme solí a pepřem, přidáme k bramborám.

  • 3

    Těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenké pláty. Na polovinu poklademe v 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Zakryjeme zbylým těstem, stiskneme a rádýlkem vykrájíme ravioli. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 3-4 minuty na skus. Poté slijeme, necháme okapat.

  • 4

    Máslo rozpustíme, necháme mírně zhnědnout. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu