Třešňové dortíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 400 g Třešně
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 3482.9 mg
  • Vitamín A 3482.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 671.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s rozdrobeným máslem. Přidáme 100 g moučkového cukru, umleté ořechy, trochu citronové kůry, citronovou šťávu a rum. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pracovní desce těsto rozválíme na plát a kulatou formičkou vykrajujeme kolečka. Do středu koleček položíme vždy tři omyté vypeckované třešně. Přikryjeme druhým kolečkem, okraje přimáčkneme a znovu vykrojíme, aby koláčky měly tvar a nerozpadly se při pečení. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, dortíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po vychladnutí upečené dortíčky posypeme zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu