Taštičky s listovým špenátem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Slanina vepřová
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Maso mleté - mix
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Česnek medvědí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 39 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 214.8 mg
- Draslík 336.3 mg
- Vláknina 9578.8 mg
- Vitamín A 9578.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme těsto. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme lžičku soli a cca 5 lžic vody, rozmícháme vidličkou. Postupně přihrnujeme mouku a vypracujeme vláčné těsto.
-
2
Omyjeme a očistíme špenát, krátce ho spaříme vroucí vodou, necháme okapat, vymačkáme a nasekáme najemno. Česnek omyjeme a rovněž nasekáme. Oloupeme cibuli a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme k masu, vmícháme špenát, česnek, vejce, strouhanku, ochutíme solí, pepřem, muškátem a důkladně promícháme.
-
3
Těsto rozdělíme na 8 kousků a rozválíme na pomoučeném vále na pláty. Můžeme také použít strojek na nudle. Na polovinu plátů dáme v rozestupu 3 cm vždy lžíci náplně, okraje potřeme vodou. Zakryjeme zbylým těstem a v mezerách mezi náplní stiskneme. Rádýlkem vykrojíme čtverečky. Vkládáme do osolené vroucí vody a povaříme na mírném ohni 10-12 minut.
-
4
Oloupeme cibuli a nasekáme na tenké plátky. Na směsi oleje a másla osmahneme dohněda. Podlijeme trochou vody z taštiček a osolíme. Taštičky vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
-
5
Rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenou cibulí a podáváme.