Taštičky s listovým špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Česnek medvědí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 214.8 mg
  • Draslík 336.3 mg
  • Vláknina 9578.8 mg
  • Vitamín A 9578.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, přidáme lžičku soli a cca 5 lžic vody, rozmícháme vidličkou. Postupně přihrnujeme mouku a vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Omyjeme a očistíme špenát, krátce ho spaříme vroucí vodou, necháme okapat, vymačkáme a nasekáme najemno. Česnek omyjeme a rovněž nasekáme. Oloupeme cibuli a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme k masu, vmícháme špenát, česnek, vejce, strouhanku, ochutíme solí, pepřem, muškátem a důkladně promícháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 8 kousků a rozválíme na pomoučeném vále na pláty. Můžeme také použít strojek na nudle. Na polovinu plátů dáme v rozestupu 3 cm vždy lžíci náplně, okraje potřeme vodou. Zakryjeme zbylým těstem a v mezerách mezi náplní stiskneme. Rádýlkem vykrojíme čtverečky. Vkládáme do osolené vroucí vody a povaříme na mírném ohni 10-12 minut.

  • 4

    Oloupeme cibuli a nasekáme na tenké plátky. Na směsi oleje a másla osmahneme dohněda. Podlijeme trochou vody z taštiček a osolíme. Taštičky vyjmeme z hrnce a necháme okapat.

  • 5

    Rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenou cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu