Slovenské cukroví

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 120 g Vaječný žloutek slepičí
  • 160 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 341.9 mg
  • Draslík 62.1 mg
  • Vláknina 1005 mg
  • Vitamín A 1005 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme žloutky a změklé máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme placku, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme usekanými ořechy a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu