Nudlové flíčky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Slanina vepřová
  • 750 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 198.5 mg
  • Draslík 561.2 mg
  • Vláknina 15235.7 mg
  • Vitamín A 15235.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme mouku s vejci, olejem, octem a solí. Zpracujeme hladké, vláčné těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie, necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Poté ho na pomoučeném vále rozválíme po částech na tenké plátky a nakrájíme na čtverečky o straně cca 2 cm. Rozložené na pomoučené utěrce necháme 30 minut schnout.

  • 3

    Mezitím očistíme zelí a nasekáme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Slaninu pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a necháme ho zkramelizovat. Vmícháme cibuli, necháme zesklovatět, přimícháme zelí, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Na mírném ohni cca 15 minut podusíme doměkka.

  • 4

    Těstové flíčky povaříme ve vroucí osolené vodě 3-5 minut. Slijeme, necháme okapat. Vmícháme do zelí a společně dusíme ještě 2-3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu