Nudlové flíčky se zelím
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 80 g Slanina vepřová
- 750 g Zelí hlávkové bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 23 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 198.5 mg
- Draslík 561.2 mg
- Vláknina 15235.7 mg
- Vitamín A 15235.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme mouku s vejci, olejem, octem a solí. Zpracujeme hladké, vláčné těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie, necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Poté ho na pomoučeném vále rozválíme po částech na tenké plátky a nakrájíme na čtverečky o straně cca 2 cm. Rozložené na pomoučené utěrce necháme 30 minut schnout.
-
3
Mezitím očistíme zelí a nasekáme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme. Slaninu pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a necháme ho zkramelizovat. Vmícháme cibuli, necháme zesklovatět, přimícháme zelí, zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Na mírném ohni cca 15 minut podusíme doměkka.
-
4
Těstové flíčky povaříme ve vroucí osolené vodě 3-5 minut. Slijeme, necháme okapat. Vmícháme do zelí a společně dusíme ještě 2-3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.