Římský salát s křepelčími vejci
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 300 g Hříbky čerstvé
- 50 g Ančovičky konzervované
- 3 g Pepř bílý
- 50 g Petržel kudrnka
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný červený
- 5 ml Hořčice
- 12 ks Vejce křepelčí
- 2 ks Salát římský
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1164 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 199.6 mg
- Draslík 533.4 mg
- Vláknina 4547 mg
- Vitamín A 4547 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.
-
2
Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.
-
3
Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.
-
4
V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.