Teplý jablkový dezert s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 380.6 mg
- Vláknina 10130 mg
- Vitamín A 10130 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.
-
2
Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.
-
3
Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.