Špagety s máslem a bylinkami
Suroviny
- 115 g Máslo čerstvé
- 400 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 28 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 50.9 mg
- Vláknina 1910.8 mg
- Vitamín A 1910.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
-
2
Bylinky nakrájíme na malé či větší kousky, dle libosti.
-
3
Když jsou těstoviny téměř hotové, zahřejeme máslo v pánvi. Jakmile máslo pění, těstoviny slijeme a přeložíme do pánve. Posypeme bylinkami, podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny dobře spojily s rozehřátým máslem a smíchaly s bylinkami. Ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce.