Podkrkonošská couralka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 552.9 mg
- Vláknina 7572.5 mg
- Vitamín A 7572.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
-
2
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
-
3
V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.