Linecká srdíčka s růžovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Potravinářská barva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 17.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, z másla, žloutků a citronové kůry. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj srdíčka.

  • 2

    Srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě.

  • 3

    Vždy dvě srdíčka slepíme rybízovou marmeládou, povrch a boky slepeného srdíčka natřeme polevou, když začne tuhnout, obalíme boky v kokosu.

  • 4

    Polevu připravíme utřením cukru s bílkem. Když je poleva hotová, obarvíme ji špetkou růžového bretonu.

Komentáře k receptu