Linecká srdíčka s růžovou polevou
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 350 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Potravinářská barva
- 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 29 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 17.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, z másla, žloutků a citronové kůry. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj srdíčka.
-
2
Srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě.
-
3
Vždy dvě srdíčka slepíme rybízovou marmeládou, povrch a boky slepeného srdíčka natřeme polevou, když začne tuhnout, obalíme boky v kokosu.
-
4
Polevu připravíme utřením cukru s bílkem. Když je poleva hotová, obarvíme ji špetkou růžového bretonu.