Conchiglie s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 75 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 409.4 mg
  • Vláknina 11582.2 mg
  • Vitamín A 11582.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na centimetrové kostičky, taktéž nakrájíme lilek a cukety. Vše vložíme do síta a propláchneme studenou tekoucí vodou. Necháme okapat a přendáme do hlubšího plechu na pečení.

  • 2

    Přilijeme 45 ml olivového oleje, posypeme petrželí a oreganem. Osolíme, opepříme, vše promícháme. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, během pečení třikrát zamícháme.

  • 3

    K zelenině vmícháme malá rajčátka podélně rozpůlená a zbavená zrníček. Poté ještě vložíme česnek nakrájený na kousky a pečeme dalších 20 minut. Během pečení dvakrát promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 4

    Uvařené těstoviny smícháme s upečenou zeleninou a zbývajícím olejem. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu