Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 275 g Těstoviny konzumní
  • 115 g Sýr Gorgonzola
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Sýr Parmezán
  • 45 ml Mascarpone
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 43.2 mg
  • Draslík 77.3 mg
  • Vláknina 2762 mg
  • Vitamín A 2762 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi zahřejeme na prudkém ohni máslo, vložíme nakrájenou šalvěj, dobře promícháme. Nasypeme gorgonzolu nakrájenou na kostičky a měkký sýr Mascarpone. Mícháme tak dlouho, až se sýry začnou rozpouštět. Přilijeme mléko a neustáváme v míchání.

  • 2

    Přisypeme nastrouhané vlašské ořechy a parmezán. Poté vmícháme černý pepř. Snížíme teplotu a za stálého míchání udržujeme těsně pod bodem varu, až získáme krémovou omáčku. Nenecháme vařit, aby ořechy nezhořkly. Necháme-li omáčku hřát déle než několik minut, ořechy ji zbarví dotmava, což také není správné.

  • 3

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané mletým černým pepřem a ozdobené lístky čerstvé šalvěje.

Komentáře k receptu