Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 32 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 278.1 mg
- Vláknina 6565.5 mg
- Vitamín A 6565.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libeček - "zelené maggi" omyjeme, lístky otrháme, malé lístky odložíme na ozdobu, větší velmi drobně posekáme. Omyjeme a osušíme jablka a broskve. Jablka rozkrájíme na osminky, zbavíme jadřinců. Broskve bez pacek pokrájíme též na osminky.
-
2
V míse si vymícháme měkký tvaroh s Lučinou, smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme nastrouhané (oloupané) mandle a posekaný libeček. Tvaroh dobře promícháme, měl by mít hladkou konzistenci.
-
3
Lžicí nabereme hromádky tvarohu, pokládáme je na talíře na polokulovité hromádky, které ozdobíme lístky libečku. Okolo tvarohu položíme ozdobně osminky jablek, broskví a podáváme.