Vařený tuřín na polský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 10.1 mg
- Vláknina 6480 mg
- Vitamín A 6480 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova strouhanku.
-
2
Oloupaný a omytý tuřín pokrájíme na hranolky o síle 1,5 - 2 cm. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 30 minut. Poté tuřín scedíme, porce upravíme na talíře, polijeme máslem se strouhankou a podáváme.