Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 218.1 mg
- Vláknina 5434.3 mg
- Vitamín A 5434.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi při střední teplotě opražíme dozlatova lněná semínka na 2 minuty. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
-
2
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, zahřejeme v hluboké pánvi 15 ml oleje. Vložíme pastu ze sušených rajčat a nakrájená rajčata. Přilijeme 2 sběračky vody, ve které se vaří těstoviny. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se omáčka mírně vyvaří. Přisypeme nakrájenou čekanku a dle potřeby osolíme a opepříme. Udržujeme teplé na velmi mírném ohni.
-
3
Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce, vlijeme 15 ml oleje a při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny pokryly tenkou vrstvou oleje.
-
4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou. Posypeme jarními cibulkami nakrájenými na tenké kroužky a lněnými semínky. Ihned podáváme.