Těstoviny se sušenými rajčaty a čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 40 g Čekanka
  • 50 g Rajčata sušená
  • 45 ml Olej olivový
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Lněné semínko
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218.1 mg
  • Vláknina 5434.3 mg
  • Vitamín A 5434.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi při střední teplotě opražíme dozlatova lněná semínka na 2 minuty. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se těstoviny vaří, zahřejeme v hluboké pánvi 15 ml oleje. Vložíme pastu ze sušených rajčat a nakrájená rajčata. Přilijeme 2 sběračky vody, ve které se vaří těstoviny. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se omáčka mírně vyvaří. Přisypeme nakrájenou čekanku a dle potřeby osolíme a opepříme. Udržujeme teplé na velmi mírném ohni.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme a vrátíme do hrnce, vlijeme 15 ml oleje a při střední teplotě promícháme, aby se těstoviny pokryly tenkou vrstvou oleje.

  • 4

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou. Posypeme jarními cibulkami nakrájenými na tenké kroužky a lněnými semínky. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu