Conchiglie s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 28 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 250.2 mg
- Draslík 465.7 mg
- Vláknina 7313.8 mg
- Vitamín A 7313.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.
-
2
Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
-
3
Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.
-
4
Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.