Bramboráčky sejkorky s tvrdým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 896.1 mg
  • Vláknina 13268.3 mg
  • Vitamín A 13268.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vajíčka, nastrouhaný tvrdý sýr, směs promícháme a zahustíme ji podle potřeby hladkou moukou a strouhankou.

  • 2

    Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lžicí nabíráme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku a osmažíme ji z obou stran dozlatova. Na větší pánvi můžeme najednou usmažit 4 bramboráčky.

  • 3

    Podáváme je horké.

Komentáře k receptu