Bramboráčky sejkorky s tvrdým sýrem
Suroviny
- 750 g Brambory
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Kmín celý
- 1.5 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Česnek
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 11 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 896.1 mg
- Vláknina 13268.3 mg
- Vitamín A 13268.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vajíčka, nastrouhaný tvrdý sýr, směs promícháme a zahustíme ji podle potřeby hladkou moukou a strouhankou.
-
2
Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lžicí nabíráme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku a osmažíme ji z obou stran dozlatova. Na větší pánvi můžeme najednou usmažit 4 bramboráčky.
-
3
Podáváme je horké.