Salát s vepřovými plátky
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 5 g Sůl
- 4 g Sůl
- 30 g Zázvor celý
- 20 g Bazalka
- 300 g Cibulka jarní
- 200 g Paprika červená
- 20 g Čínské koření
- 20 g Koriandr čerstvý
- 20 ml Omáčka sójová
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Ocet rýžový
- 10 ml Olej sezamový
- 20 ml Olej sezamový
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 20 ml Omáčka ústřicová
- 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 ks Salát ledový
- 1.5 kg Vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 45 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 1201.3 mg
- Vláknina 5380 mg
- Vitamín A 5380 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.
-
2
Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
-
3
Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.
-
4
Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.