Salát s vepřovými plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 5 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 30 g Zázvor celý
  • 20 g Bazalka
  • 300 g Cibulka jarní
  • 200 g Paprika červená
  • 20 g Čínské koření
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet rýžový
  • 10 ml Olej sezamový
  • 20 ml Olej sezamový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Salát ledový
  • 1.5 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 1201.3 mg
  • Vláknina 5380 mg
  • Vitamín A 5380 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, nastrouhaný zázvor, čínské koření, sojovou omáčku, sůl, rýžové víno, ústřicovou omáčku a sezamový olej.

  • 2

    Libové vepřové maso z kýty vložíme do marinády, zakryjeme a dáme do lednice na 10 hodin marinovat, v průběhu několikrát otočíme. Po odležení maso vyjmeme, přendáme do pekáče a pečeme nezakryté 35 minut ve středně vyhřáté troubě. V průběhu pečení často potíráme marinádou. Upečené maso zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.

  • 3

    Mezitím na pánvi rozpálíme arašídový olej a osmahneme jarní cibulku a papriku nakrájené na proužky, osolíme. Připravíme zálivku - posekanou bazalku, koriandr, rýžový ocet, sojovou omáčku a sezamový olej důkladně protřepeme v uzavíratelné nádobě.

  • 4

    Ledový salát natrháme a rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe slabými plátky upečeného masa, na ně navršíme opečenou zeleninu a polijeme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu