Těstoviny s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Celer řapíkatý
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 60 g Hrušky
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 3017 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 353 mg
  • Vláknina 11277.5 mg
  • Vitamín A 11277.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Řapíky celeru nakrájíme nadrobno, hrušku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme celer, osmahneme, přilijeme smetanu, přidáme polovinu sýru a necháme rozpustit. Dochutíme pepřem. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a ozdobíme plátky hrušky.

Komentáře k receptu