Ragú s červeným vínem
Suroviny
- 400 g Hovězí maso mleté
- 45 ml Olej olivový
- 120 ml Víno červené
- 350 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 8 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 103 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 881.2 mg
- Vláknina 7601.3 mg
- Vitamín A 7601.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.
-
2
Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a pomocí vařečky oddělujeme kousky masa. Přilijeme víno a dobře promícháme.
-
3
Vaříme 2 minuty, přilijeme rajský protlak, oregano, petrželku a nakonec 60 ml hovězího vývaru. Osolíme a opepříme. Promícháme a uvedeme do varu.
-
4
Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodejme malá rajčátka a vaříme dalších 10 minut. Ochutnáme, osolíme a opepříme.