Ragú s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 45 ml Olej olivový
  • 120 ml Víno červené
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 881.2 mg
  • Vláknina 7601.3 mg
  • Vitamín A 7601.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.

  • 2

    Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a pomocí vařečky oddělujeme kousky masa. Přilijeme víno a dobře promícháme.

  • 3

    Vaříme 2 minuty, přilijeme rajský protlak, oregano, petrželku a nakonec 60 ml hovězího vývaru. Osolíme a opepříme. Promícháme a uvedeme do varu.

  • 4

    Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodejme malá rajčátka a vaříme dalších 10 minut. Ochutnáme, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu