Vejce zapečená v zeleninové postýlce
Suroviny
- 200 g Hrášek
- 600 g Rajčata
- 100 g Klobása Chorizo
- 100 g Prosciutto sušené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 0.125 l Sherry brandy
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 28 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 512.7 mg
- Draslík 829.7 mg
- Vláknina 17391.8 mg
- Vitamín A 17391.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety a papriku omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Šunku nasekáme na nudličky, klobásu na kostičky.
-
2
V pekáči rozpálíme olej a cca 2-3 minuty na něm restujeme cibuli a česnek. Poté přidáme cukety a papriky a krátce zprudka opečeme. Přelijeme sherry, vmícháme rajčata a hrášek. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a nezakryté vaříme na mírném ohni 10-12 minut. Troubu mezitím rozehřejeme na 180 °C.
-
3
Na zeleninu navrstvíme šunku a klobásu, rozklepneme na ni vejce, pekáč vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut, dokud vejce neztuhnou. Osolíme, opepříme a vše podáváme v pekáčku.