Omelety zeleninové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 257.6 mg
- Draslík 80.1 mg
- Vláknina 5013.3 mg
- Vitamín A 5013.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.
-
2
Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
3
Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.
-
4
Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.