Zajic na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.2 g Máslo čerstvé
  • 0.5 g Vývar z hovězích kostí
  • 0.2 g Celer řapíkatý
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 0.1 kg Slanina vepřová
  • 2 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 246 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 281.4 mg
  • Draslík 1591.5 mg
  • Vláknina 11028.4 mg
  • Vitamín A 11028.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celého zajíce umyjeme, očistíme, prošpikujeme slaninou a na čtvrtky nakrájeným česnekem. V hrnci zpěníme máslo a veškerou kořeněnou zeleninu osmahneme.

  • 2

    Přidáme zajíce, kterého z obou stran zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, dáme nastrouhanou citrónovu kůru, cukr, na kolečka nakrájené papriky, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem. Pod pokličkou necháme dusit 50 minut. Když máme maso měkké, zalijeme ho vínem a dochutíme citrónovou šťávou.

  • 3

    Dřív, než se začne maso vařit, stáhneme ho z plotny. Hotového zajíce porcujeme na talíř a poléváme šťávou ze zeleniny.

  • 4

Komentáře k receptu