Jahodový džem se sirupem z agáve

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Fruktózový sirup
  • 1 ks Citrony
  • 5 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 779.5 mg
  • Vláknina 20940 mg
  • Vitamín A 20940 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota.

  • 2

    Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem.

  • 3

    Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic.

  • 4

    Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C.

Komentáře k receptu