Jahodový džem se sirupem z agáve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 2 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 779.5 mg
- Vláknina 20940 mg
- Vitamín A 20940 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 301.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota.
-
2
Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem.
-
3
Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic.
-
4
Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C.