Guláš z jelení kýty
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 4 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Jelení kýta
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 940.6 mg
- Vláknina 3082.8 mg
- Vitamín A 3082.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
-
2
Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.