Guláš z jelení kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Jelení kýta
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 940.6 mg
  • Vláknina 3082.8 mg
  • Vitamín A 3082.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.

Komentáře k receptu